image

Comedy: Jan Jaap Van Der Wal, avant-première ‘Schoon’
Uitverkocht

11/01/2018 |CC Nova Nazareth-Eke |deuren: 19:45 |aanvang: 20:15

Uitverkocht

SCHOON is de tweede show die comedian Jan Jaap van der Wal maakte speciaal voor en in Vlaanderen. De liefde tussen Jan Jaap en z’n tweede thuisland is nog niet bekoeld. Sterker nog, die is dieper geworden.

In SCHOON gaat hij verder in op alles wat mooi is aan Vlaanderen. En pas op: de schoonheid kan ook zitten in de lelijke dingen. De rafelrandjes, en scherpe hoekjes, en uitgewreven vlekken. Ze zijn allemaal SCHOON. Het is maar hoe je er naar kijkt. Met grappen die van absurditeit logica maken en van logica absurditeit, belooft ’t een schone avond te worden. We zien ons in ’t theater.

Twee jaar geleden viel Vlaanderen als een blok voor de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal en vice versa. Zijn eerste exclusief voor Vlaanderen gemaakte voorstelling ‘De Nieuwe Belg’ kon rekenen op overal uitverkochte zalen. Ook in de media was het moeilijk naast Jan Jaap te kijken: een vaste rubriek bij opeenvolgend ‘Café Corsari op Eén’ in ‘Siska Staat Op’ op Studio Brussel. Professioneel pleiter in ‘Advocaat van de duivel’ en roaster bij ‘Achter de Rug’. Zijn laatste wapenfeit was een indrukwekkende passage tot in de finaleweek in ‘De Slimste Mens’ waar hij zowel z’n verbaliteit als intelligentie kon showen. Sindsdien is hij één van de wisselende panelleden in ‘De Ideale Wereld’. Ondertussen woont Jan Jaap deeltijds in Antwerpen en wie weet wat die nieuwe uitvalsbasis nog mogelijk maakt qua samenwerkingen…