image

muziek met Flip Kowlier, support: Ian Clement
ticket vvk: EUR14

11/01/2014 |CC Nova Nazareth-Eke |deuren: 19:15 |aanvang: 20:15

Try out theatertournee Flip Kowlier.
Als spraakwater van dienst bij ’t Hof van Commerce wist Flip Kowlier in 2001 vriend en vijand te verbazen met zijn solodebuut ‘Ocharme Ik’. En hij is blijven verbazen: als producer, als schrijver van kinderverhaaltjes, als bassist bij Admiral Freebee, maar toch vooral als muzikant en songschrijver van veelzijdige platen met eerlijke en eenvoudige nummers. Gaande van pop en rock, nu eens melancholisch, dan weer vrolijk, naar country en zelfs reggae.
Kowlier doet die dingen nu eenmaal graag. Hij behoort tot het artiestenras dat alle hoeken van de kamer wil gezien hebben. En zeker niet als vrijblijvende stijloefening, gemakkelijkheidsoplossing of carrièrezet. Hij sleept zijn hele wereld naar een nieuwe plek, om die plek daarna helemaal naar zijn hand te zetten. Dat zal niet anders zijn in zijn vijfde studioalbum dat in het najaar van 2013 wordt verwacht. Flip Kowlier zal Vlaanderen opnieuw verbazen tijdens een nieuwe theatertournee.

Ian Clement is vooral bekend als frontman van stonertrio Wallace Vanborn, maar laat ook als singer-songwriter van zich horen. Finesse, gefluister en licht geruis zijn belangrijke elementen in zijn muziek, net als krachtige uithalen en emotie. Denk aan Mark Lanegan, Dan Auerbach en Edward Sharpe. Debuutcd ‘Drawing Daggers’ werd overladen met superlatieven en hij was onlangs support op de Europese tournee van Trixie Whitley