image

Muziek: Yevgueni try-out ‘Tijd is alles’ + Wanthanee
ticket vvk: EUR14,50 (staand) | adk: EUR15

28/10/2017 |CC Nova Nazareth-Eke |deuren: 19:15 |aanvang: 20:00

Vraag ons niet waarom, maar wat ons de laatste tijd nogal vaak bezig houdt is… tijd. Tijd is altijd en overal, maar ook – en vooral – steeds vaker te kort.

Tijd om – eindelijk – vader te worden bijvoorbeeld. En de verloren tijd die daaraan voorafging toen dat niet meteen wilde lukken. De tijd dus om aan je grootste avontuur ooit te beginnen. Maar dan wel net op het moment dat de tijd ergens in je achterhoofd al eens zachtjes begint af te tellen. En hoog tijd voor de wereld, de wereld waarin zij zal opgroeien. Maar meer dan ooit ook tijd voor twijfels of zij die het verschil kunnen maken de juiste kant op kijken. En of wij naar de juiste mensen kijken om – op tijd – het verschil te maken…

Een overdaad aan thema’s en emoties die vreemd genoeg eerst voor een blokkade zorgden in het hoofd van songschrijver Klaas Delrue. Maar die vervolgens een stortvloed aan inspiratie opleverden, en bijgevolg stof voor de meest persoonlijke en actuele Yevgueni-plaat tot nu toe.

Wie Yevgueni als livefenomeen kent, weet dat het geen filosofische praatbarak wordt. Integendeel, een verrassende achtbaanrit met vertragende momenten bergop en steile afdalingen op topsnelheid. Van ingetogen, akoestische pareltjes tot rock ’n roll. Want Yevgueni blijft bovenal de koning van de hoop en – waar nodig – troost. Niet te missen dus.

Wanthanee brak vorig jaar door en werd de winnaar van ‘De Nieuwe Lichting’ bij Studio Brussel en kreeg een plaatsje op Pukkelpop.

De 21 jarige frêle nachtegaal uit De Panne had niets meer nodig dan haar honingzoete stem en gitaar om het publiek te overtuigen. Met haar nummer ‘Only shadows remain’ wordt ze niet voor niets de London Grammar van de Lage Landen genoemd. Toptalentje!