image

Theater/humor: “Dagboek van een soigneur” (theater Antigone)
ticket vvk: EUR15 | adk: EUR17

17/10/2015 |CC Nova Nazareth |deuren: 19:30 |aanvang: 20:15

Een verhaal over een onvoorwaardelijk geloof in het wielrennen, en het verlies daarvan.  

Jos Verbist (Quiz Me Quick) en Lucas Van den Eynde (Het Eiland, Aspe, In De Gloria,…) schitteren als twee broers die ondanks alles veroordeeld lijken tot elkaar. De één trekt van parochiecentrum naar polyvalente zaal, om over zijn jaren als soigneur te vertellen. De ander moet zijn broer begeleiden, naar lezingen over iets wat hij liever zou vergeten. 

Voor deze voorstelling praatte men met mensen uit het milieu. Niet alleen met (ex-)wielrenners, maar ook met ploegleiders, managers, en –uiteraard- soigneurs. Hoe gewone mensen meedraaien in het wielercircus, en hoe je als familie omgaat met de pieken en dalen van de wielrennerij.

Tegelijkertijd vertelt ‘Dagboek van een soigneur’ iets over de huidige maatschappij. Want net als in het wielrennen wordt de race daar al te vaak gewonnen door hij die zich het meest uit de wind kan laten zetten.

Zo is ‘Dagboek van een soigneur’ dus een familiedrama tussen twee broers, een voorstelling die de wielerwereld ontleedt, en een kritische kijk op deze maatschappij en haar economische systemen.