EQUAL IDIOTS + HIGH HI + PEUK

Event afgelopen.

Event info

Event info

Er zijn nog tickets ad kassa of via Popallurefoon 0495/75.49.92

18.15u: doors
18.45-19.15u: Peuk
19.45-20.15u: High Hi
21-22u: Equal Idiots

Datum: 15/08/2020

Aanvang: 18:15

Locatie: Outdoor cc centrum, dorp 22, 9810 Nazareth

/svg>/svg>/svg>/svg>/svg>View reviews

Sinds 2012 al zet het Antwerpse duo de podia op stelten met zijn vlijmscherpe garage-punk. Tonnen energie, die ze al kwijtkonden op de mooiste festivalplanken van het land, waaronder 2x Rock Werchter en 2x Pukkelpop. In 2016 met een finaleplaats in Humo’s Rock Rally en winst in de Nieuwe Lichting van Studio Brussel katapulteerden Equal Idiots naar het sterrendom, en sindsdien palmen ze het grote publiek in met hits als “Salmon Pink”, “Put My Head in the Grond”en “Toothpaste Jacky”. Thibault Christiaensen (gitaar, zang) en Pieter Bruurs (drums, zang) brengen een genadeloze en no-nonsense punkrocksound, die hen onweerstaanbaar authentiek maakt. Sinds de release van hun debuut ‘Eagle Castle BBQ’ (2017), een slimme mix van catchy hits en rock met weerhaken, hebben de heren niet stilgezeten. Uit hun zopas gereleaste nieuwe cd kregen we met singles “Run” en “Adolescence blues” terug het betere gitaarwerk.

 

Na het bereiken van Humo’s Rock Rally-finale in 2014 en hun selectie voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, breekt er voor High Hi een heel nieuw hoofdstuk aan. Na de vele optredens in België én Nederland werd het hoog tijd voor een opvolger van het debuutalbum ‘Hindrance’ uit 2017.

De afgelopen maanden heeft de band dan ook niet stilgezeten en werd er hard gesleuteld aan nieuw materiaal. Ze trokken samen met Daan Schepers (Warhola, Eefje De visser, Bazart) teurg in de studio voor de opnames van de opvolger van het debuutalbum ‘Hindrance’.
De band kiest resoluut voor een nieuwe weg, die reeds was ingeslagen met de in 2018 verschenen EP ‘Imminent’ gekend van de single “Madison”.
De nieuwe sound werd in de studio verder uitgepuurd tot een nieuw, verfrissend geluid met de unieke contrastrijke stemgeluiden van Anne-Sophie Ooghe en Didi Gonzalez.

 Uit het gloednieuwe album kent je wellicht single “Daggers”, het staat momenteel reeds 6 weken op 1 in de afrekening van Studio Brussel en ook de rest van de plaat wordt bedolven onder de superlatieven.

Ook live staat dit frisse noisepoptrio onder leiding van Anne-Sophie Ooghe als een huis!

Soms kan het simpel zijn: Nele, Jacques en Dave zijn PEUK. Elk apart doen ze nog vanalles (misschien zeggen Evil Superstars, Millionaire of Heisa u iets?), maar samen staan ze garant voor pisnijdige sludge pop met een stevige Riot Grrrl aan het hoofd.

Hun langverwachte en begin 2019 verschenen titelloze debuutplaat (FONS Records) werd nauwelijks op een dag op een tape gebraakt, ruw en onbespoten zoals al de beste rock ‘n’ roll. Denk aan een vroege Cat Power die de versterkers van Sonic Youth even mag lenen en beslist ze niet terug te geven.

Live ontpopte PEUK zich nog geen jaar geleden tot één van de revelaties op SONIC CITY en werd de band door een keure Belgische muzikanten in HUMO naar voren geschoven als dé te volgen act. Sindsdien ging het razendsnel voor de band met een onophoudelijke stroom aan clubconcerten en een bijzonder hete en drukke festivalzomer met onder meer Pukkelpop, Les Ardentes en Leffingeleuren.

ShareTw.Fb.Pin.
...
Terug
Reservatie Jouw reservatie 0

Geen producten in je winkelwagen.

Totaal0,00
Checkout
Empty

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!