STAKE + RHEA –
Avond

Event afgelopen.

Event info

Event info

18.30u: doors
19.15-20u: Rhea
20.45u-21.45u: Stake

Datum: 16/08/2020

Aanvang: 19:00

Locatie: Outside CC Centrum Nazareth

/svg>/svg>/svg>/svg>/svg>View reviews

Meer dan een decennium geleden begonnen 4 schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Dat de luide herrie die ze toen maakten onder de naam Steak Number Eight het zo ver zou schoppen, hadden ze nooit kunnen dromen. Van de grootste concertzalen van België uitverkopen, op de grootste metalfestivals van Europe staan, tot op tournee gaan met bands als Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Alice Cooper en Deftones, ze deden het allemaal.Niemand zag het dan ook aankomen toen de band er in 2018 mee stopte. De bandnaam begon wat verouderd aan te voelen en deed hen te vaak denken aan de overleden broer van frontman Brent. Er kwamen nog 2 hopeloos uitverkochte afscheidsshows in de Vooruit, maar die bleken toch niet helemaal een afscheid te zijn… de 4 bandleden blijven samen en gaan verder onder de naam STAKE.Onder deze naam bracht en ze in november hun eerste plaat uit. We horen een strakker geluid, met meer referenties naar de nineties, maar minstens evenveel energie! . Verwacht dezelfde luide atmosferische post- en sludge-metal, maar dan met een ongezien vernieuwde energie!

Een gezonde liefde voor snoeiharde riffs, potige maar compacte songs en het occasionele shot whiskey verbindt deze heren tot het collectief dat RHEA heet. Ze zijn het levende, Belgische bewijs dat gitaarmuziek niet alleen relevant blijft anno 2020, maar ook innovatief en verbindend kan zijn.

Hun laatste worp ‘Lust For Blood’ werd ingeblikt in de Brighton Electric Studios waar ook Nick Cave, The Cure en soundgenoten Royal Blood de revue passeerden.

ShareTw.Fb.Pin.
...
Terug
Reservatie Jouw reservatie 0

Geen producten in je winkelmand.

Totaal0,00
Checkout
Empty

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!