MUZIEK: GUIDO BELCANTO, ISABELLE A, KLAAS DELRUE, DE WERELD VAN BOBBEJAAN

Event afgelopen.

Event info

Event info

Datum: 27/03/2021

Aanvang: 20:00

Locatie: cc Nova Nazareth-Eke

/svg>/svg>/svg>/svg>/svg>View reviews

Het is nu 10 jaar geleden dat Bobbejaan Schoepen is overleden. Tijd voor een herdenking. Deze keer slaan Isabelle A, Guido Belcanto en Klaas Delrue (Yevgueni) de handen in elkaar om zijn wereld te doen herleven.

Bobbejaan was onze eerste ‘vedette’ die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. Hij was ‘onze’ cowboy, maar ook veel meer dan dat. We kennen allemaal ‘Lichtjes van de Schelde’, ‘Eerbied voor Jouw Grijze Haren’, ‘Café Zonder Bier’ en vele andere van zijn grootste hits. Ze zijn allemaal in ons collectief geheugen gegrift. Hij was de man die de ‘Amerikaanse Droom’ in de duistere na-oorlogse jaren en in de euforische fifties en sixties naar ons land bracht.Hij heeft een indrukwekkende muzikale erfenis nagelaten. Niet alleen met gekende maar ook met minder bekende maar verrassende pareltjes. Deze verdienen meer dan ooit om terug voor het voetlicht gebracht te worden.

Guido Belcanto is voor een deel opgegroeid met Bobbejaans muzikale nalatenschap; In zijn eigen omvangrijke werk is de link naar die traditie nog steeds herkenbaar.

Isabelle A, één van onze allerbeste en veelzijdigste zangeressen, hoeft ook niet meer voorgesteld te worden. Zij is uitgegroeid van een tieneridool tot een volwassen en geliefde artieste.

Ook Klaas Delrue, frontman van Yevgueni, werkt al ruim 15 jaar aan een zeer persoonlijke invulling van chanson, kleinkunst en poprock.

Ondanks beiden van een jongere generatie zijn, voelen ze toch een sterke band met het repertoire van Bobbejaan.

Dit alles ondersteund door het wonderbaarlijke orkest ‘The Bobbejaan All Stars’.

Deze nooit geziene muzikale combinatie zorgt zonder enige twijfel voor een onweerstaanbare en onvergetelijke avond. Verwacht U niet aan een avondje gezapige nostalgie, maar denk aan een grandioze en hedendaagse ode aan het vakmanschap van één van onze allergrootste artiesten.

Met:

  • Isabelle A – zang
  • Guido Belcanto – zang, gitaar, mondharmonica
  • Klaas Delrue – zang, gitaar
  • The Bobbejaan All Stars:
  • Dominique Vantomme – orgel, piano, chef d’Orchestre
  • Sjang Coenen – bas, beatboxen
  • Karel de Backer – drums, percussive
  • Jo Mahieu – gitaar, banjo en vele snaarinstrumenten
  • Firmin Michiels – gitaar, ukulele, mandoline
ShareTw.Fb.Pin.
...
Terug
Reservatie Jouw reservatie 0

Geen producten in je winkelmand.

Totaal0,00
Checkout
Empty

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!